Šis receptas iš naujos Alfo knygos SAULĖS NUBUČIUOTI, MANO SUVILIOTI apgaus akis. Visi manys, kad patiekiamas tuno kepsnys, ir nustebs, kad patiekiate... arbūzo kepsnį su žolelėmis. Lengvas, netikėtas, augalingas, žodžiu, įspūdinga patirtis.
2 asm.
Arbūzo kepsniui su žolelėmis pagaminti reikia:
200 g arbūzo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus
30 g fetos sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Mėgstamų žolelių ir valgomų gėlių žiedlapių papuošti
Iš arbūzo išpjaukite stačiakampio formos gabalėlį ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Apkepkite iš visų pusių, kol paviršius karamelizuosis ir apskrus.
Pilkite balzaminį actą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, gardinkite druska, pipirais ir kepkite dar apie 2-3 minutes, kol nugaruos dalis skysčio.
Dėkite fetos sūrio, puoškite gėlių žiedlapiais ir žolelėmis.
Skanaus!