4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas 15 min.
Reikia:
3–4 vid. dydžio morkos
1 nedidelis svogūnas
1 šaukštelis pomidorų pastos
1 kepta paprika
2–3 skiltelės česnako
½ šaukštelio harisos arba kitokios aitriųjų paprikų pastos
½ šaukštelio maltų kalendrų ½ šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio cinamono
1 šaukštelis druskos 1 šaukštas citrinos sulčių 3 šaukštai aliejaus
3–4 šakelės petražolių
Kedrinių pinijų pabarstyti
Morkas supjaustykite kiek įstrižais gabaliukais. Išvirkite garuose al dente.
Dalį aliejaus atidėkite. Svogūną supjaustykite, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, sudėkite pomidorų pastą, sumaišytą su 50 ml vandens, ir patroškinkite.
Prieskonius pakepinkite likusiame aliejuje, sumaišykite su svogūnais, įberkite druskos, įdėkite harisos, paskaninkite citrinos sultimis.
Keptą papriką nulupkite, supjaustykite kvadratėliais ir sumaišykite su morkomis ir prieskonių mišiniu. Truputį atvėsinkite ir pridėkite smulkinto česnako.
Prieš patiekdami pabarstykite kedrinėmis pinijomis.
Skanaus!