Ar jau žinote, kokiu desertu mėgausitės išlydėdami 2018-uosius? Turime jums pasiūlymą: naujus metus pasitikite mėgaudamiesi pyragu pagal naują receptą, kuriame skonio harmonija pasirūpins apelsinų ir kokosų derinys. O jei nepatingėsite paruošti specialaus glajaus, ne tik skonis, bet ir pyrago išvaizda taps stebuklinga!
Apelsininis kokosų pyragas
Jums reikės:
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
5 kiaušinių
2 apelsinų
2 šaukštelių kepimo miltelių
200 g kokosų miltų (arba pakeiskite juos migdolų miltais)
Išvirkite apelsinus kartu su žievele. Jie turi suminkštėti. Sudėkite juos į trintuvą ir sutrinkite.
Kiaušinius plakite kartu su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki tirštos kreminės masės.
Sudėkite į šią masę trintus apelsinus, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla taps sausoka.
Sudėkite ją į 22 cm skersmens formą ir kepkite apie 45 min. įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje.
Pageidaujant viršų galite papuošti glajumi, pagamintu iš cukraus miltelių ir apelsinų sulčių.