Iš apelsino žievelės galima sukurti nerealiai skanių dalykų, pavyzdžiui Kalėdomis kvepiančias apelsinų cukatas, kurias skanu valgyti kaip saldainius, o taip pat ir jomis puošti bei gardinti įvairius kepinius bei desertus. Ir, žinoma, konfi arba konfit – į drebučius panaši apelsinų žievelių tyrė, kurią galima naudoti tortams pertepti ir kitiems desertams gaminti.
Neišmeskite apelsinų žievelių, nes jose tiek gurmaniškų galimybių!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Apelsinų cukatoms pagaminti reikia:
400 g apelsinų žievelių
400 g cukraus
1. Žieveles sudėkite į šaltą vandenį taip, kad būtų visiškai apsemtos. Žieveles
mirkykite 4 paras keisdami vandenį kas 7–9 valandas.
2. Išsivirkite cukraus sirupą iš 150 ml vandens ir 400 g cukraus. Išmirkytas žieveles
supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą su cukraus sirupu ir virkite 15–20
minučių. Palikite žieveles sirupe 6 valandas. Tada žieveles vėl virkite tame
pačiame sirupe 15–20 ir vėl laikykite jame 6 val. Procedūrą kartokite 4 kartus.
3. Jeigu po ketvirto virimo sirupo lieka dar gana daug, sudėkite cukatas į rėtį ir palikite nakčiai, kad nusivarvėtų. Bet jeigu sirupo nelieka, išskirstykite žieveles juostelėmis ant
sviestinio popieriaus ir palikite džiūti, kol visiškai išdžius. Tai trunka apie 2
paras.
Apelsinų confitt pagaminti reikia:
Apelsinų žieveles susipjaustykite plonomis juostelėmis, cukrų, apelsinų sultis ir vandenį santykiu 1:1 užvirkite ir sudėkite pjaustytas apelsinų žieveles, virkite apie 1 val. arba, kol viskas
sutirštės.
Sėkmės.