Nesuvalgyti kruasanai greitai sudžiūsta. Prikelkite juos naujam gyvenimui! Receptas, kurio dėka vakarykštis kruasanas tampa apelsinais kvepiančiu pudingu su vaisiais ir uogomis!
2 asm.
Gaminimas 20 min
Kepimas 15 min
Orkaitės t-ra 170 °C
Kruasanų pudingui pagaminti reikia:
2-3 kruasanų su aviečių įdaru
Sviesto (formai patepti)
1 šaukšto rudojo cukraus
1 kiaušinio
1 šaukšto apelsinų džemo
100 ml grietinėlės
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
Įvairių vaisių (patiekti)
1. Vakarykščius kruasanus su aviečių įdaru supjaustykite riekelėmis, jas lengvai padžiovinkite.
2. Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą cukrumi.
3. Sumaišykite kiaušinį su apelsinų džemu, supilkite grietinėlę ir suberkite apelsinų žievelę. Užpilkite ant kruasanų riekelių. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.
4. Ant dar karšto pudingo užberkite uogų, vaisių gabaliukų. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų.