Keksą pudingo pagrindui galite išsikepti. Bet jeigu turite nesuvalgyto vieną kitą gabalėlį ir gal jau pradėjusio džiūti, suteikite antrą šansą. Kepkite apelsininį pudingą!
5–6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Pudingui pagaminti reikia:
Keksui:
3 kiaušinių
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto nutarkuotos apelsinų žievelės
50 ml aliejaus
1 apelsino sulčių
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
1 kiaušinio
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml grietinėlės
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
Sviesto (formai patepti)
1 apelsino
DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus (pabarstyti)
Keksui įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite pailgą keksinę formą (10x22 cm).
Kiaušinius suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir apelsinų žievele iki tirštų putų. Nuolatos plakdami supilkite aliejų ir apelsino sultis.
Išmaišykite tešlą su miltais ir kepimo milteliais. Sudėkite tešlą į formą ir kepkite apie 35 min. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, medini iešmeliu.
Lengvai pravėsinkite, išimkite ir supjaustykite dantytu peiliu. Riekeles padžiovinkite.
Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, tarp jų įdėkite po riekelę apelsino.
Kremui šluotele sumaišykite kiaušinį, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, grietinėlę ir apelsinų žievelę. Užpilkite ant kekso riekelių. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol gražiai apskrus.
Skanaus!