Visi žinome, kad visur gerai, bet namuose – geriausia. Įdomūs, su intrigėle, tradiciniais ir netradiciniais patiekalais turtingi vaišių stalai yra lyg įdomi skonių kelionė, bet kaip gera grįžt į savo virtuvę ir pasigaminti naminės, jaukios, sveikatinančios, lengva rūgštele gaivinančios burokėlių sriubos.
Greitai pagaminamos, sodraus skonio burokėlių sriubos neatsisakys nė vienas. Išsisaugokite receptą, nes jo tikrai reikės 🙂
Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Sriubai pagaminti reikia:
1 svogūno
3–4 skiltelių česnako
4 nedidelių bulvių
¼ kopūsto
1 morkos
1 saujelės pievagrybių
1 saujelės šitakių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių
750 ml SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio
2–3 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo
450 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“
400 g konservuotų pupelių
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio „Rib eye“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
2 šviežių rozmarinų šakelių
3–4 šviežių kalendrų šakelių
1. Svogūną, česnaką, bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą, morką ir grybus – griežinėliais. Dėkite kepti į įkaitintą puodą su aliejumi. Kepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberkite griežinėliais pjaustytus SPILVA marinuotus agurkėlius, išmaišykite. Supilkite SUKČIUS natūralų jautienos sultinį ir KIKKOMAN sojų padažą.
2. Į puodą su daržovėmis sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ ir pupeles. Sriubą virkite apie 15 min.
3. Juostelėmis supjaustykite KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį „Rib eye“, dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, suberkite česnaką, KOTANYI juoduosius pipirus, druską ir rozmarinus. Išmaišykite.
4. Į dubenį pilkite sriubos, šalia dėkite iškeptos mėsos, pagardinkite juodaisiais pipirais.
5. Puoškite šviežiomis kalendromis.
* Jei norite saldžiau, sriubą galite pagardinti medumi.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.