top of page

Antros dienos marinuotų burokėlių sriuba (Receptas)

Visi žinome, kad visur gerai, bet namuose – geriausia. Įdomūs, su intrigėle, tradiciniais ir netradiciniais patiekalais turtingi vaišių stalai yra lyg įdomi skonių kelionė, bet kaip gera grįžt į savo virtuvę ir pasigaminti naminės, jaukios, sveikatinančios, lengva rūgštele gaivinančios burokėlių sriubos. 

Greitai pagaminamos, sodraus skonio burokėlių sriubos neatsisakys nė vienas. Išsisaugokite receptą, nes jo tikrai reikės 🙂


burokėlių sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.

 

Sriubai pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 4 nedidelių bulvių

  • ¼ kopūsto

  • 1 morkos

  • 1 saujelės pievagrybių

  • 1 saujelės šitakių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio

  • 2–3 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo

  • 450 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • 400 g konservuotų pupelių

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio „Rib eye“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų  

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šviežių rozmarinų šakelių

  • 3–4 šviežių kalendrų šakelių  

 

1.  Svogūną, česnaką, bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą, morką ir grybus – griežinėliais. Dėkite kepti į įkaitintą puodą su aliejumi. Kepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberkite griežinėliais pjaustytus SPILVA marinuotus agurkėlius, išmaišykite. Supilkite SUKČIUS natūralų jautienos sultinį ir KIKKOMAN sojų padažą.

2.  Į puodą su daržovėmis sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ ir pupeles. Sriubą virkite apie 15 min.

3.  Juostelėmis supjaustykite KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį „Rib eye“, dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, suberkite česnaką, KOTANYI juoduosius pipirus, druską ir rozmarinus. Išmaišykite.

4.  Į dubenį pilkite sriubos, šalia dėkite iškeptos mėsos, pagardinkite juodaisiais pipirais.

5.  Puoškite šviežiomis kalendromis.

 

* Jei norite saldžiau, sriubą galite pagardinti medumi.


 

Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.


Naujausi įrašai

bottom of page