Manote, kad iškepti skanią ir sultingą antį labai sudėtinga? Šis receptas yra geriausias įrodymas, kad nieko nėra neįmanomo, ypač virtuvėje.
Su šaltalankiais marinuotai ančiai pagaminti reikia:
LAPINO PUOTA ančiuko
300 g šaltalankio uogų
100 g DANSUKKER cukraus
1 čili pipiro
1 apelsino
2 šakelių čiobrelio
30 g penkių grūdų pipirų mišinio
20 g rūkytos paprikos miltelių
15 g kario
20 g kmynų
Druskos
Pipirų
Orkaitę įsigyti galite www.pigu.lt
1. Puode su DANSUKKER cukrumi keletą minučių karamelizuokite apelsinus, suberkite prieskonius ir čili pipirą.
2. Antį lengvai subadykite ir gerai ištrinkite druska, pipirais ir aliejumi. Tuomet užpilkite išvirtą marinatą ir gerai jį įtrinkite.
3. Palikite antį marinuotis 12 val.
4. Išsimarinavusią antį kepkite orkaitėje 1,5–2 val. 180 0C temperatūroje.
PATARIMAI:
Antis bus daug skanesnė, jei ją keletą minučių virsite pasūdytame vandenyje, ir tik tuomet marinuosite – tai labai senas, bet nuostabus patarimas.
Šaltalankio uogos gana rūgščios, o rūgštumas mėsą minkština, tad jei neperkepsite anties, ji bus labai sultinga.
Į anties vidų galite pripilti sausų makaronų, kurie sugers anties riebalų perteklių. Kai kurie vėliau juos valgo kaip garnyrą.
Video receptas:
Skanaus!