4-5 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val. 30 min.
Zzz 12 val.
Keptai ančiai pagaminti reikia:
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto medaus
1 šaukšto brendžio
1 apelsino sulčių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko
700–800 g vynuogių
1. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų ir brendį, apelsinų sultis, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką perpjaukite iš nugarėlės pusės. Pašalinkite nugarkaulį. Ančiuką išplokite, kiek įmanoma, sudėkite į skardelę, užpilkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš kepdami plėvelę nuimkite.
3. Su visa skardele šaukite ančiuką į orkaitę ir kepkite kartkartėmis palaistydami susidariusiomis sultimis.
4. Likus 20–30 min. iki kepimo pabaigos sudėkite vynuoges. Po kurio laiko palaistykite ir vynuoges.
5. Iškepusį ančiuką patiekite su vynuogėmis.
Skanaus!