Jei mėgstate raugintus kopūstus, būtinai išbandykite troškinį su kopūstais, apelsinais, džiovintomis slyvomis ir raugintais kopūstais. Lengvai pagaminamas, kvapnus ir sotus patiekalas.
Anties kulšelėms, troškintoms su raugintais kopūstais, reikia:
4 LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių
1 l raugintų kopūstų
1 apelsino
Saujelės džiovintų slyvų
1 šaukštelio saldžiųjų paprikų
Druskos
Pipirų, mairūno
1 šaukštelio rudojo cukraus
Kulšeles pabarstykite druska, pipirais ir mairūnais. Palikite pasimarinuoti, kol paruošite kopūstus.
Kopūstus sumaišykite su pjaustytu apelsinu ir džiovintomis slyvomis ir cukrumi. Sudėkite juos į kepimo formą.
Kulšeles uždėkite ant kopūstų, uždenkite skardą aliuminio folija ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 20 min., po to temperatūrą sumažinkite iki 140 °C ir kepkite dar 2-3 val. Įpusėjus kepti nuimkite foliją, paukštieną vis palaistykite susidariusiomis sultimis.
Skanaus!