Laidą VIENAS GAMTOJE žiūrėkite čia
Reikia:
Kelių riekelių ananaso
Kelių mėgstamų kaulavaisių (nektarinų, persikų, abrikosų)
½ mango
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus
Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės
Kelių lapelių šviežio baziliko
Trupiniams:
50 g cukraus
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės
50 g miltų
Padažui:
Aviečių (gali būti šaldytos)
Šviežių mėtų
1. Iš kaulavaisių išimkite kauliukus ir supjaustykite vaisius. Pjaustykite šiek tiek stambiau, kad kepant jie neišsileistų.
2. Supjaustykite ananasą. Ananaso vidurio nenaudojame, nes jis neturi skonio.
3. Supjaustykite mango vaisių.
4. Sudėkite visus vaisius į formelę. Apiberkite juos cukrumi, patarkuokite citrinos žievelės ir užberkite susmulkinto baziliko.
5. Į dubenį dėkite margariną, užberkite cukraus ir druskos. Įtarkuokite citrinos žievelės. Suberkite miltus. Su pirštais trinkite tešlą tol, kol trupiniai tampa stambesni ir nori lipti į didesnius trupinius.
6. Apibarstykite vaisius trupiniais ir pyragą dėkite į grilį.
7. Į smulkintuvą dėkite avietes ir mėtas. Viską sutrinkite. Iškepus salotoms užberkite šio padažo. Galite papuošti baziliku ar cukraus pudros milteliais.
ALFO PATARIMAI:
• Vietoje baziliko galima dėti cinamoną.
• Pyragą galima kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje.
• Gaminant trupinius galite įspausti ir apelsinų sulčių.
Skanaus!