top of page

Ant grilio keptos vaisių salotos su trupiniais


Ant grilio keptos vaisių salotos su trupiniais, grilio patiekalai, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Laidą VIENAS GAMTOJE žiūrėkite čia


Reikia:

  • Kelių riekelių ananaso

  • Kelių mėgstamų kaulavaisių (nektarinų, persikų, abrikosų)

  • ½ mango

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus

  • Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės

  • Kelių lapelių šviežio baziliko

Trupiniams:

  • 40 g margarine VILNIUS

  • 50 g cukraus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės

  • 50 g miltų

Padažui:

  • Aviečių (gali būti šaldytos)

  • Šviežių mėtų

1. Iš kaulavaisių išimkite kauliukus ir supjaustykite vaisius. Pjaustykite šiek tiek stambiau, kad kepant jie neišsileistų.

2. Supjaustykite ananasą. Ananaso vidurio nenaudojame, nes jis neturi skonio.

3. Supjaustykite mango vaisių.

4. Sudėkite visus vaisius į formelę. Apiberkite juos cukrumi, patarkuokite citrinos žievelės ir užberkite susmulkinto baziliko.

5. Į dubenį dėkite margariną, užberkite cukraus ir druskos. Įtarkuokite citrinos žievelės. Suberkite miltus. Su pirštais trinkite tešlą tol, kol trupiniai tampa stambesni ir nori lipti į didesnius trupinius.

6. Apibarstykite vaisius trupiniais ir pyragą dėkite į grilį.

7. Į smulkintuvą dėkite avietes ir mėtas. Viską sutrinkite. Iškepus salotoms užberkite šio padažo. Galite papuošti baziliku ar cukraus pudros milteliais.

Alfas Ivanauskais, grilio patiekalai

ALFO PATARIMAI:

•         Vietoje baziliko galima dėti cinamoną.

•         Pyragą galima kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje.

•         Gaminant trupinius galite įspausti ir apelsinų sulčių.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page