Bekepant žuvis vis išsausėja? O gal nepavyksta išgauti visus pribloškiančio skonio? To dar tikrai nebandėte! Kepkite žuvį ananase.
Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia
Ananase keptai žuviai paruošti reikia:
2 jaunų romaninių salotų
2 kriaušių
1 mango
1 svogūnėlio
2 česnako skiltelių
1 upėtakio filė
1 žiupsnio KOTANYI žuvies prieskonių „Fisch“
1 žiupsnio KOTANYI prieskonių „Toskana“
½ stiklinės OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 ananaso
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
1 žaliosios citrinos
1 šaukšto kaparėlių
3 šaukštų granatų sėklų
3 riekelių VILNIAUS DUONOS Anglijos įkvėptos kvietinės duonos „URTĖS“
1 saujos mėgstamų žolelių, bazilikų ar kalendrų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Romanines salotas perpjaukite pusiau, kriaušes padalinkite į 4 dalis, mangus supjaustykite stambiais gabalėliais, svogūnėlį ir česnakus susmulkinkite.
Upėtakį pagardinkite smulkintais česnakais, KOTANYI žuvies „Fisch“ ir „Toscana“ prieskoniais, apšlakstykite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi.
Atpjaukite du vienodo dydžio ananaso gabalėlius, tarp jų suspauskite žuvies gabaliuką ir susmeikite smeigtukais, apliekite NESPRESSO espreso kava.
Pjaustytus vaisius ir salotas apšlakstykite aliejumi, ir kepkite įkaitintame ZYLE KAMADO grilyje 200 °C temp. apie 2–3 min. iš visų pusių, kol apskrus ir pašils, patepkite kava.
Žuvį kepkite grilyje apie 15–20 min.
Salotas ir keptus vaisius galite pasmulkinti, berkite smulkintus svogūnus, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, dėkite kaparėlių, granatų sėklų, berkite druską ir pipirus, apšlakstykite aliejumi.
VILNIAUS DUONOS Anglijos įkvėptos kvietinės duonos „URTĖS“ riekeles paskrudinkite grilyje iš abiejų pusių po 10–15 sekundžių.
Ant salotų sudėkite keptą žuvį su ananasu, papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
Skanaus.