2 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
2 kiaušinių
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus
250 ml pieno
8–10 riekelių šaltai rūkytos šoninės
Klevų sirupo (patiekti)
1. Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus atidėkite.
2. Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir cukraus, įdėkite trynius ir plona srovele supilkite pieną, nuolatos maišydami šluotele. Tešlą išmaišykite taip, kad nebūtų gumuliukų (jei neišeina, tada perkoškite per sietą).
3. Išplakite baltymus iki standžių putų ir sumaišykite su likusia tešla.
4. Kepkite blynelius sausoje keptuvėje.
5. Šoninės riekeles pakepkite keptuvėje, nusausinkite nuo riebalų pertekliaus popieriniais rankšluosčiais.
6. Patiekite su klevų sirupu arba kitokiu pagardu.
Skanaus!