top of page

Amerikietiški purūs blynai su įvairiais pagardais (Receptas)

Greitai ir lengvai paruošiami amerikietiški blyneliai iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti galima su įvairiausiais pagardais.

amerikietiški blyneliai, vmg receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


16 blynų

Amerikietiškiems blyneliams iškepti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 citrinos žievelės

  • 1 stiklinės pieno

  • 2–3 šaukštų sviesto lydyto

  • 200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Keleto šoninės juostelių

  • 2 šaukštų grietinės

  • Klevų sirupo (aplieti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Mėtų lapelių (papuošti)

  1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.

  2. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.

  3. Į trynius dėkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite. Supilkite lydytą sviestą, maišant pilkite pieną ir berkite kepimo miltelius, miltus.

  4. Į trynių masę švelniai įmaišykite baltymus. Tešla turėtų lengvai dribti nuo šaukšto.

  5. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Dėkite po du šaukštus tešlos ir apkepkite juos iš abiejų pusių.

  6. Pakepinkite šoninės juosteles keptuvėje (galite naudoti tiek karšto, tiek šalto rūkymo). Blynus patiekite sudėję vieną ant kito, dėkite grietinę, šoninės gabaliukus ir apliekite klevų sirupu.


ALFO PATARIMAI:

· Visus ingredientus naudokite kambario temperatūros.

· Jei mėgstate saldžius blynus, galite į juos įkepti bananų gabaliukų ir įvairių uogų. Ant kepamų blynų šaukštu dėkite vaisius ir apverskite.

· Blynus patiekite su tokiais priedais, kurie Jums labiausiai patinka. Būtinai pabandykite bananų ir šoninės derinį.



Naujausi įrašai

bottom of page