Sūdytų lašinukų mėgėjams Alfas Ivanauskas paruošė ypatingą užkandinį patiekalą – juodos duonos sumuštinius su lašinukais, česnakais, laiškiniais česnakas ir kokosų drožlėmis. Įsiminkite šį receptą, nes gyvenime tikrai prireiks.
Sumuštinukams su sūdytais lašiniais pagaminti reikia:
150 g mėgstamų sūdytų lašinių
Kuokštelio meškinių česnakų
Kuokštelio laiškinių česnakų
1 šaukštelio citrinos sulčių
Žiupsnelio citrinos žievelės
2–3 šaukštų smulkintų kokosų drožlių
4 riekelių „Agotos” 45% sėklų duonos.
1 riekelės „Agotos” 45% sėklų duonos (traškiems trupiniams)
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Supjaustykite lašinius smulkiais kubeliais.
Susmulkinkite meškinius ir laiškinius česnakus, sumaišykite su lašiniais. Įberkite juodųjų pipirų, citrinos žievelės ir užlašinkite citrinos sulčių. Suberkite kokosų drožles ir išmaišykite.
„Agotos” 45% sėklų duoną supjaustykite taip, kaip norite patiekti sumuštinukus. Ant jos dėkite paruoštą mišinį (dvigubai daugiau nei duonos) ir suspauskite.
Traškiems trupiniams: „Agotos” 45% sėklų duoną susmulkinkite iki trupinių ir dėkite ant skardos su sviestiniu popieriumi. Kepkite orkaitėje 180 °C, kol duona apskrus ir taps traški.
Ant sumuštinukų užlašinkite citrinos sulčių, užbarstykite traškių duonos trupinių, šiek tiek kokosų drožlių, citrinos žievelės.
Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Sumuštiniams galite naudoti ir kanapių sėklas, kurios juos dar labiau praturtins.
· Citrinos sultis lašinkite prieš patiekiant, nes lašiniams nereikia jose ilgai marinuotis.
· Jei mėgstate aštriau, įdėkite daugiau juodųjų pipirų.
Skanaus!