top of page

Alfo brusketos su žiediniais kopūstais

Brusketos su įvairiais pagardais yra tobulas užkandis. Siūlome į šias gretas įtraukti naują variaciją, kurioje susijungtų žiedinių kopūstų, razinų, kietojo, bri sūrių bei dar kelių ingredientų derinys. Garantuojame, šis receptas iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, vertas jūsų dėmesio!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 asm.

Reikia:

  • 1 prancūziško batono

  • ½ žiedinio kopūsto

  • 70 g razinų

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 150 g pasmulkinto bri sūrio

  • kelių šakelių šviežios mėtos

  • šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Batoną supjaustykite riekelėmis.

  2. Žiedinį kopūstą išskirstykite smulkiais žiedynais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 4 min. Nupilkite vandenį ir nusausinkite kopūstus.

  3. Razinas kelioms minutėms užmerkite šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Nusausinkite.

  4. Dubenyje sumaišykite žiedinį kopūstą, razinas ir abiejų rūšių sūrį. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

  5. Įdarą paskirstykite ant batono riekelių ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Patiekite apibarstę mėtomis ir apšlakstę citrinos sultimis.


Naujausi įrašai

bottom of page