Brusketos su įvairiais pagardais yra tobulas užkandis. Siūlome į šias gretas įtraukti naują variaciją, kurioje susijungtų žiedinių kopūstų, razinų, kietojo, bri sūrių bei dar kelių ingredientų derinys. Garantuojame, šis receptas iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga, vertas jūsų dėmesio!
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
4 asm.
Reikia:
1 prancūziško batono
½ žiedinio kopūsto
70 g razinų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
150 g pasmulkinto bri sūrio
kelių šakelių šviežios mėtos
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Batoną supjaustykite riekelėmis.
Žiedinį kopūstą išskirstykite smulkiais žiedynais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 4 min. Nupilkite vandenį ir nusausinkite kopūstus.
Razinas kelioms minutėms užmerkite šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Nusausinkite.
Dubenyje sumaišykite žiedinį kopūstą, razinas ir abiejų rūšių sūrį. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Įdarą paskirstykite ant batono riekelių ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Patiekite apibarstę mėtomis ir apšlakstę citrinos sultimis.