top of page

Alfo beveik graikiškose salotose - visi dienos vitaminai



4 asm.

Gaminimas 20 min.


  • 200 g spalvotų vyšninių pomidoriukų

  • 4–6 saulėje džiovintų pomidorų puselių

  • 100 g mini šparagų

  • 120 g fetos

  • 100 g nedidelių labai šviežių pievagrybių

  • 120 g švelnaus skonio salotų lapų (sultenių, burokėlių lapų, mini salotų)

  • ½ raudonojo svogūno

  • Gražių krapų šakelių (papuošti)

Padažui:

  • 25 ml baltojo vyno acto

  • 75 ml alyvuogių aliejaus extra virgin

  • 25 g švelnių Dižono garstyčių

  • 25 g skysto medaus

  • 2 skiltelių smulkinto česnako

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų


  1. Supjaustykite pomidoriukus pusiau, fetą kubeliais maždaug 1 cm dydžio, pievagrybius – plonais griežinėliais, raudonąjį svogūną ir džiovintus pomidorus plonais šiaudeliais.

  2. Padažui sumaišykite visus produktus.

  3. Sudėliokite lėkštėje salotų lapus, šparagus, pomidoriukus, svogūną, pievagrybius, fetos kubelius ir džiovintus pomidorus. Užpilkite padažu salotas ir papuoškite krapų šakelėmis.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page