Paprastas, bet nepaprasto skonio. Su rytietišku prieskoniu.
Jums reikės:
250 ml speltų miltų
200 ml miltų „Self Rising“
150 ml cukraus
220 ml pieno
2 kiaušinių
100 g sviesto
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
Pabarstams:
80 g graikinių riešutų
30 g cukraus
1 šaukšto cinamono
1 šaukšto sviesto
Sirupui:
1 apelsino
1 šaukšto medaus
1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
Visus birius produktus sumaišykite, išskobkite vanilės ankštį ir sudėkite jos sėklytes.
Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais.
Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite.
Pabarstams susmulkinkite riešutus, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite šaukštu sviesto, suberkite riešutų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą. Kepkite 50 min. iki 165°C įkaitintoje orkaitėje.
Sirupui išspauskite apelsinų sultis ir nutarkuokite apelsinų žievelę. Ištirpinkite sultyse medų ir cukrų. Suberkite žiupsnelį apelsinų žievelės. Gautu sirupu gausiai sudrėkinkite keksą.