Kai saulė kepina, norisi kažko gaivaus, lengvo ir vasariško. Gal ledų?
Alfo deserto receptas primins taip mėgstamą tinginį, bet tai yra ledai! Viską paruošite neįtikėtinai greitai!
Kokakolos skonio ledams pagaminti reikia:
1 vidutinio banano
1 saujos gervuogių
1 pakelio sausainių GAIDELIS KO-KO KOLA
1 stiklinės trintos riebios varškės
1 stiklinės sutirštinto saldinto pieno
1 nedidelės žaliosios citrinos
1 stiklinės traškių javainių PAULUNS su kakava ir avietėmis
1 saujos šilauogių
1 saujos aviečių
500 g vanilinių ledų
Mėtų lapelių (patiekimui)
Bananą smulkiai supjaustykite arba sutrinkite šakute, gervuoges perpjaukite per pusę. Sausainius GAIDELIS KO-KO KOLA sutrupinkite rankomis.
Pjaustytus bananus, varškę ir sutirštintą saldintą pieną sudėkite į dubenį, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, įspauskite sulčių ir plakikliu viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Trupintus sausainius sumaišykite su traškiais javainiais PAULUNS su kakava ir avietėmis ir uogomis. Vanilinius ledus supjaustykite smulkesnėmis dalimis, sudėkite į dubenį su sutirštinto saldinto pieno mase, suberkite sausainių granolos mišinį ir viską gerai išmaišykite.
Ledų tinginio masę tolygiai paskirstykite skardoje ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 2–3 val. arba kol sustings. Ledams sustingus patiekite juos su šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Skanaus ir iki susitikimo kiekvieną trečiadienį ir ketvirtadienį laidoje „Alfas vienas gamtoje“!
Ledus Alfas patiekė IITTALA inde