Lengvo ir saldžiarūgščio užkandžio vakarėliams ir iškyloms receptas – netikėtas, bet nepaprastai skanus grybų ir braškių derinys.
Braškių ir pievagrybių karpačio pagaminti reikia:
3–4 vidutinių pievagrybių
3–4 braškių
BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos
20 g GOURMET WORLD parmezano sūrio drožlių
2–3 griežinėlių GOURMET WORLD vytinto serano kumpio
Šakelės mėtų
TALER arbatinių traškučių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Pievagrybius ir braškes supjaustykite plonais griežinėliais. Pievagrybius sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite braškes, viską papurkškite BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Ant braškių ir pievagrybių išspauskite citrinos sulčių, užtarkuokite žievelės ir pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Leiskite karpačio marinuotis apie 10 min.
Ant braškių ir grybų dėkite GOURMET WORLD parmezano sūrio drožlių ir GOURMET WORLD vytinto serano kumpio, papuoškite mėtų lapeliais ir patiekite su TALER arbatiniais traškučiais.
Skanaus!