top of page

ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: įdomus braškių ir pievagrybių karpačio

Lengvo ir saldžiarūgščio užkandžio vakarėliams ir iškyloms receptas – netikėtas, bet nepaprastai skanus grybų ir braškių derinys.


braškių ir pievagrybių karpačio, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Braškių ir pievagrybių karpačio pagaminti reikia:

  • 3–4 vidutinių pievagrybių

  • 3–4 braškių

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 nedidelės citrinos

  • 20 g GOURMET WORLD parmezano sūrio drožlių

  • 2–3 griežinėlių GOURMET WORLD vytinto serano kumpio

  • Šakelės mėtų

  • TALER arbatinių traškučių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


braškių ir pievargrybių karpačio, Alfo Ivanausko receptas

  1. Pievagrybius ir braškes supjaustykite plonais griežinėliais. Pievagrybius sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite braškes, viską papurkškite BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi.

  2. Ant braškių ir pievagrybių išspauskite citrinos sulčių, užtarkuokite žievelės ir pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Leiskite karpačio marinuotis apie 10 min.

  3. Ant braškių ir grybų dėkite GOURMET WORLD parmezano sūrio drožlių ir GOURMET WORLD vytinto serano kumpio, papuoškite mėtų lapeliais ir patiekite su TALER arbatiniais traškučiais.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page