top of page

ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: dvisluoksnė uogienė su braškėmis ir apelsinais

Sukate galvą, kokią dovaną padovanoti? Būkite išskirtiniai ir nustebinkite savo mylimus žmones pačių pagaminta dvisluoksne uogiene – vasariška dovana, kuri nustebins kiekvieną.

Lengvas ir įkvepiantis receptas.

uogienė su brašėmis ir apelsinais, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Uogienei pagaminti reikia:

  • 1 kg braškių

  • 3 cinamono lazdelių

  • 3 gvazdikėlių

  • Žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų

  • 100 ml TICHĖ negazuoto natūralaus mineralinio vandens

  • 300 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 1 kg apelsinų

  • 3 rozmarino šakelių

  • 2 šaukštų migdolų riešutų

  • 1 šaukštelio malto cinamono

  • 300 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  1. Braškes supjaustykite nestambiais gabaliukais, sudėkite į indą kartu su cinamono lazdelėmis, maltu cinamonu, gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, supilkite TICHĖ negazuotą natūralų mineralinį vandenį, užberkite DANSUKKER cukraus uogienėms ir virkite BIG GREEN EGG kepsninėje tik 10 minučių.

  2. Apelsinams nupjaukite luobelę, supjaustykite kubeliais, sudėkite į indą su smulkintomis apelsino žievelėmis, rozmarinu, migdolų riešutais, užberkite DANSUKKER cukraus marmeladams ir virkite kepsninėje tik 10 minučių.

  3. Išvirtas uogienes atvėsinkite ir atvėsus sudėkite sluoksniais į stiklainius.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page