Ant grilio keptos daržovės puikiai tinka tiek valgyti vienas, tiek patiekti kaip garnyrą šalia pagrindinių patiekalų.
Lengvas, patikrintas, patikimas receptas!
#Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia
Ant grilio keptoms daržovėms pagaminti reikia:
4–5 jaunų brokolių
4–5 jaunų kukurūzų burbuolių
1 saujos su kaupu TALER traškučių su pelėsiniu sūriu
3 šaukštų DAUMANTŲ GURMANIŠKAS pomidorų padažo su saulėje dž. pomidorais
1 šaukšto KIKKOMAN terijakio padažo (marinavimui)
1 šaukšto medaus
1 didelės pailgos saldžiosios paprikos
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio Dižono garstyčių
20 g kaparėlių
30 g ančiuvių
30 g MONTALTO kietojo sūrio „Parmigiano Regianno Mezzano“
Šlakelio pieno
1 šaukšto baltojo vyno acto
250 ml aliejaus
3–4 ridikėlių
5–6 vyšninių pomidorų
1 saujos ankštinių žirnelių
BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
Po 1 šaukštą smulkintų petražolių ir krapų
Šakelės šviežių bazilikų
½ nedidelės citrinos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Brokolius ir kukurūzų burbuoles susukite į VORTEX kepimo foliją ir kepkite uždarytame grilyje 2–3 min., kol daržovės suminkštės. TALER traškučius su pelėsiniu sūriu sutrupinkite rankomis, sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite uždarytame grilyje 1–2 min., kol lengvai apskrus.
Į dubenį dėkite DAUMANTŲ GURMANIŠKAS pomidorų padažą su saulėje dž. pomidorais, pilkite KIKKOMAN terijakio padažą, dėkite medų ir viską gerai išmaišykite. Papriką išilgai perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas.
Į maisto smulkintuvą dėkite česnaką, garstyčias, kaparėlius, ančiuvius, MONTALTO kietąjį sūrį „Parmigiano Regianno Mezzano“, druskos, pipirų, pilkite pieną, balto vyno actą, 2–3 šaukštus aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę palengva ir nuolat trinant, supilti likusį aliejų ir trinti, kol gausis graži majonezo masė.
Iš kepimo folijos išimkite daržoves, sudėkite ant kepimui paruoštų daržovių, apipurkškite BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi, viską sumaišykite ir kepkite įkaitintame grilyje po 1–2 min., iš kiekvienos pusės, kol daržovės apskrus ir suminkštės.
Keptas daržoves glazūruokite pomidorų-terijakio padažų mišiniu ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Lėkštės centre paskleiskite gamintą ančiuvių padažą, pabarstykite krapais, petražolėmis, skrudintais traškučiais, į lėkštės centrą sudėkite keptas daržoves, užtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.
Skanaus!