Po dviejų metų pertraukos virtualybėje pavasaris, o kartu su juo ir „Kino pavasaris“ pagaliau visus vėl sukvietė į realias erdves kartu būti, bendrauti, dalintis įspūdžiais, emocijomis ir jausmais. Deja, jie šiemet – ne laukto palengvėjimo, o dar didesnio nerimo.
Nežinia, ar atsitiktinumų išties nebūna, ar mes tapome jautresni sutapimams, tačiau karo akivaizdoje kovo 8-ąją Nacionalinėje dailės galerijoje atidaryto festivalio „Kino pavasaris“ pagrindinė tema – KAD BŪTUM, REIKIA KITO, įgavo dar daugiau gylio, prasmės ir jėgos.
Kitaip skambėjo ir išankstinės premjeros – pasakiškai žmogiškos kino juostos „HEROJUS“, ir ilgamečio festivalio partnerio – šokolado meistrų „PERGALĖ“, pavadinimai.
Nors būta abejonių, ar nerimo ir nežinios akivaizdoje prasminga rengti „Meistrų“ programos pristatymo vakarą, nuspręsta, kad – būtina! Dabar kaip niekad būtina būti kartu, dalintis nerimu, įspūdžiais, jausmais ir... skoniais.
Prasmingas, nuo nevaldomo žinių srauto bent trumpam atitraukiantis, ilsinantis ir įkvepiantis ne pasiduoti, o dar aistringiau ir skaniau gyventi buvo kultinio virtuvės šefo Alfo Ivanausko surengtas keturių skonių (mango, bergamotės, juodųjų pipirų ir juodųjų serbentų) performansas, kurio tikslas – įkvėpti būti drąsiems ir kūrybiškiems.
„Visada sakydavau, kad kava ir gurmaniški saldainiai yra tarsi atsiras patiekalas, kuriuo reikia mėgautis be jokių priedų – išjausti jų pačių skonių gamą. „PERGALĖS“ šokolado meistrų sukurti „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“ bei „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“, – kaip tik tokie ir yra. Tačiau šiandien man norisi griauti ankstesnes nuostatas ir pakviesti jus pačius tapti meistrais ir herojais – kad klasika tapę saldainių skoniai vestų skonių revoliucijos link!“
Alfas ir jo VMG komanda „Kino pavasaris“ festivalio atidarymo vakaro svečius stebino naujais sprendimais – minėtų skonių saldainiai buvo išlydyti ir tapo netikėtu užkandžių „akcentu“. „Norėjau parodyti, kad šiuos dviejų skonių saldainius „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“ ir „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“ kulinarijoje galima naudoti labai kūrybiškai. Vakaro svečius vaišinome kreminiu paukštienos paštetu, aplietu plonu išlydytų „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“ saldainių sluoksniu ir patiektu su ką tik lapelius išskleidusių juodųjų serbetų šakele iš mano tėčio sodo. Lapelį svarbu krismtelėti – tai dar labiau sustiprina užkandžio skonį!“, – vieną iš ypatingo vakaro meniu patiekalų pristatė Alfas.
Svečiai taip pat mėgavosi salotų ir ožkos sūrio iešmeliu, pagardintu „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“ saldainių padažu bei riešutų trupinėliais, įvairių sėklų ir čederio sūrio labai plona duonele su „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“ padažu bei liofilizuotais juodaisiais serbentais ir burokėlių traškučiu, patiektu su jūros rupūžės ikrais ir „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“ saldainių padažu“.
Pasak Alfo, skoniai grįžta, kad būtų atrasti iš naujo. Eksperimentuokite!