Pica yra turbūt laukiamiausias patiekalas, kokį tik galima pasigaminti namuose. Mintis, kad tuoj tuoj valgysime picą, suteikia sparnus, o faktas, kad kažkas nepavyko (jeigu nepavyko), tuos sparnus nukerpa. Ir netiesa, kad skanūs ingredientai skanūs net jeigu jų kompozicija nevykusi.
Pica turi būti tobula. Taškas.
1. Rinkitės specialiai picai kepti skirtus specialaus malimo miltus. Labiausiai tinka pažymėti 550D arba 550C. Bet jeigu tokių neturite, siūlome greitos bemielės picos tešlos receptą, kurios net nereikia kildinti. Tešlą paruošite vos per vieną minutę.
2. Picos tešlos, kurią pasiruošite vos per 1 minutę, receptą rasite čia.
3. Jeigu tešla mielinė ir jūs nenorite labai labai plonapadės picos, tešlą ištampykite ir išplokite rankomis. Nenaudokite kočėlo, nes jis išsprogdina tešloje esančius oro burbuliukus. Jeigu tešla bemielė, ją reikia iškočioti.
4. Ant picos pagrindo pirmiausia tepkite pomidorų padažą, jį galite paskaninti baziliku ir raudonėliu. Svarbu nepadauginti padažo: tepkite jos tiek, kad matytųsi picos pagrindas.
5. Padauginti nereikėtų ne tik pomidorų padažo, bet ir įdaro, antraip pica bus ne traški, o permirkusi įdaro išskirtomis sultimis ir suminkštėjusi. Rekomenduojama ant picos pagrindo dėti ne daugiau kaip 5 ingredientus.
6. Patepę pagrindą pomidorų padažu, užbarstykite šiek tiek sūrio. O tada pagalvokite, kokios picos norite: ar kad ingredientai būtų minkštesni, sultingesni, ar kad labiau iškepę ir traškūs. Pavyzdžiui, jeigu saliamį dėsite įdaro apačioje ir gausiau užbersite sūriu, jis bus sultingesnis, jeigu ant viršaus, labiau sukeps, todėl bus traškesnis. Produktus, kurie turi gerai iškepti, visada dėkite pačiame picos įdaro viršuje.
7. Jeigu ruošiate picą, kurioje yra aštrių ingredientų, žinokite, kad prie jų dera salstelėję džiovinti vaisiai. Pavyzdžiui, čiorizo dešrą derinkite su džiovintų abrikosų ar slyvų gabalėliais.
8. Sūrius picai rinkitės riebesnius, nes jie geriau lydosi ir smagiau tįsta. Mocarelą geriausiai rinktis vidutinio drėgnumo ir minkštumo. Pernelyg vandeninga sušlapins picą. Be to, sūrio taip pat nepadauginkite!
9. Svogūnų griežinėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi: taip jie gražiai apskrus, bet neišdžius. Pagal tradiciją, baziliką reikia dėti ant picos prieš šaunant ją į orkaitę, tačiau jeigu norite gaivos ir šviežumo, baziliku ir kitais žalėsiais puoškite jau iškeptą picą.
Nepamirškite, kad pica mėgsta improvizacijas, todėl bandykite, žaiskite ir atraskite savo paslaptis ir sėkmingiausius derinius. Būkite drąsūs. Sėkmės ir skanaus!