Taip paprasta pagaminti du skanėstus vienu metu: šį kartą Alfas siūlo paruošti pagardą sūriui,
kuris pakeis pabodusią uogienę ar medų, ir išskirtinius batonėlius, kurie bus puikus pasirinkimas kelionėms ar desertui prie arbatos vietoj pyragėlio.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Traškiam pagardui ir javainių batonėliams pagaminti reikia:
1 šaukšto sezamų sėklų
1 saujos anakardžių ir migdolų
3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su kakava ir avietėmis
1 saujos liofilizuotų juodųjų serbentų
½ citrinos žievelės
100 g sutirštinto pieno
200 g DOBILAS ekologiško varškės sūrio (patiekti)
1. Į dubenį berkite sezamų sėklas, riešutus, PAULUNS traškius javainius su kakava ir avietėmis,
liofilizuotus serbentus, įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite sutirštintą pieną. Viską išmaišykite ir
valgykite kartu su DOBILAS ekologišku varškės sūriu.
2. Jei norite pasigaminti batonėlius, dėkite mišinį į Jums patinkančias formeles ir kepkite
orkaitėje 160 °C temp. apie 20 min. Taip pat galite kepti ir vienoje formoje, tik reikėtų pjaustyti
ką tik iškepus, nes atvėsus gali labai trupėti.
Skanaus.