Kai kartais šeimos nariai pusryčiams, pietums ar vakarienei nori skirtingų patiekalų... Paprastai pavadiname tai kaprizais ir kažką paliekame nelaimingą, nes gaminti du, tris ar daugiau skirtingų patiekalų išties yra nemenkas iššūkis.
Tačiau kaip tik tokiems atvejams kuriami patiekalai-transformeriai: kad iš tų pačių produktų būtų lengva ir greita paruošti skirtingus patiekalus. Alfas parodė, kaip lengvai gaminant vieną patiekalą ant stalo patiekti du: ir pomidorų sriubą ir makaronus su pomidorų padažu!
Video receptas čia.
4 asm.
Pomidorų sriubai ir pastai paruošti reikia:
2 vid. svogūnų
2 vid. morkų
2 česnako skiltelių
Šlakelio alyvuogių aliejaus (kepti)
200 g mėgstamų makaronų
5–6 AUGA pievagrybių
325 g NATURLI sojų faršo
Keleto riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Protein“
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
150 g AUGA ekologiškų vartojimui paruoštų avinžirnių be sūrymo
500 ml mėgstamo ekologiško sultinio
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI mairūno
Šviežio baziliko lapelių (papuošti)
1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, sutarkuokite morkas, česnakus susmulkinkite.
2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite aliejų, berkite svogūnus, morkas ir česnakus. Apkepinkite.
3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
4. AUGA pievagrybius supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
5. NATURLI sojų faršą, pievagrybius, česnakus, KOTANYI pipirus, mairūną, druską ir kalendrą
berkite ant kepinamų daržovių. Viską maišykite ir kepinkite.
6. TOSTE duonos „Protein“ riekeles apskrudinkite orkaitėje.
7. Į keptuvę su daržovėmis dėkite konservuotų pomidorų. Šiek tiek pakepinkite ir tada suberkite
išvirusius makaronus, dėkite AUGA avinžirnius be sūrymo ir pakepinkite 1 min.
8. Tokius makaronus galite dėti į dubenėlį, papuošti šviežio baziliko lapeliais ir skanauti. Jei
norite pasigaminti sriubą, į paruoštą Jūsų mėgstamą sultinį suberkite makaronus su daržovėmis, išmaišykite. Patiekite su skrudinta duona.
Skanaus.