top of page

Alfas Atsakingai. Patiekalas transformeris. Keptų moliūgų salotos arba skaidri moliūgų sriuba

Namuose kulinariniai kaprizai: vieni nori sriubos, o kiti salotų? Ne pykite, o palepinkite visus. Alfo receptas, pagal kurį pagaminsite du patiekalus: šiltą jaukią skaidrią sriubą su grybais ar/ir gaivias moliūgo salotas su lęšiais.

Taip, moliūgas tinka ne tik trintai sriubai ar blyneliams!


Keptų moliūgų salotos arba skaidri moliūgų sriuba_receptas_patiekalas transformeris_keptas moliūgas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

4 asm.


Patiekalui transformeriui su moliūgu pagaminti reikia:

  • 200 g sviestinio moliūgo

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1½ NATUR COMPAGNIE ekologiškų daržovių sultinio kubelių

  • 100 g pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 1 nedidelės romaninės salotos

  • 1 saujos špinatų

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų

  • 2–3 KOTANYI cinamono lazdelių

  • 150 g AUGA ekologiškų rudųjų lęšių be skysčio

  • 1 saujos granatų sėklų

  • 100 g fetos sūrio

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošti)

  • 1 l mėgstamo sultinio

  • URTĖS kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejaus, berkite moliūgo gabaliukus ir gerai apkepinkite. Dėkite

NATUR COMPAGNIE ekologiškus daržovių sultinio kubelius.

3. Pievagrybius perpjaukite į kelias dalis, susmulkinkite česnakus, supjaustykite romaninę salotą.

4. Į dubenį dėkite romanines salotas, špinatus.

5. Į keptuvę suberkite pievagrybius ir pjaustytus svogūnus. Viską pakepinkite.

6. Į kitą dubenėlį įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite vieną česnako skiltelę, pilkite KIKKOMAN

padažą „Ponzu“ ir aliejaus. Viską išmaišykite.

7. Kai apkeps svogūnai, berkite likusį česnaką, KOTANYI kmynų, juodųjų pipirų ir cinamono

lazdelių.

8. Į dubenį su salotomis, pilkite padažą, berkite AUGA ekologiškų rudųjų lęšių, viską

išmaišykite. Į serviravimo lėkštę dėkite salotų, keptų moliūgų ir grybų, berkite granatų sėklų,

plėšyto fetos sūrio. Papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

9. Jei gaminsite sriubą, į puodą su sultiniu dėkite keptus moliūgus ir grybus, salotas su lęšiais,

viską išmaišykite ir pavirkite 1 min. Serviruokite dubenėlyje, dėkite plėšytos fetos, granatų sėklų, papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Patiekite su skrudinta URTĖS kvietine duona su moliūgų sėklomis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page