top of page

Akiplėšiškai vasariška: pertrinta žirnelių sriuba su cukinija


trinta žirnelių sriuba su cukinija, idėja pietums, greitos vakarienės, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 15 min.


Reikia:

  • 600 g šviežių (arba šaldytų) žirnelių

  • 1 nedidelė cukinija

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1 nedidelio poro baltoji dalis

  • 500 ml daržovių nuoviro

  • 300 g kokosų pieno

  • Žiupsnelis cukraus

  • Druskos

  • ½ šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 labai maža aitrioji paprika

  1. Smulkiai supjaustykite porą, pabarstykite žiupsneliu cukraus ir pakepinkite aliejuje, bet neperkepkite – svogūnai neturi smarkiai apskrusti.

  2. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais ir pridėkite prie poro. Pašildykite.

  3. Porą ir cukiniją perdėkite į puodą, supilkite nuovirą ir kokosų pieną, suberkite žirnelius ir virkite: jei žirneliai šaldyti – 4–5 minutes nuo užvirimo, jei žirneliai švieži – apie 15–20 minučių.

  4. Įberkite imbiero, druskos, pipirų ir viską sutrinkite trintuvu. Jei reikia, sriubą galite praskiesti daržovių nuoviru.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page