Jau esate pamėgę salotas su arbūzais, bet salotos su arbūzo pusbroliu melionu irgi yra kažkas tokio. Gaiva ir galvą susukantis skonis viename inde – taip pasakyti apie agurkų, meliono ir vištienos vėrinukų salotas reiškia pasakyti beveik nieko. Jeigu dar nesate atradę, kaip gundomai dera traškus agurkas ir gaiviai švelnus melionas – tebus tai jūsų šios vasaros atradimas. O vištienos vėrinukus galite kepti ir grilyje, ir orkaitėje.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Agurkų ir melionų salotoms pagaminti reikia:
3 trumpavaisių agurkų
½ meliono
½ mėlynojo svogūno
2 saujų špinatų
½ vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio KOTANYI prieskonių „Česnakinė vištiena“
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 šaukšto balzaminio acto
½ citrinos
Keleto mėtų lapelių
FAZER mėsainių bandelių su sezamais „Street food“ (patiekti)
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Obelų slėnis“ (patiekimui)
1. Agurką supjaustykite kubeliais. Melionui išskobkite sėklytes, nupjaukite žievelę ir supjaustykite jį vidutiniais gabalėliais. Susmulkinkite svogūną. Viską suberkite į dubenį kartu su špinatais.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. Apibarstykite KOTANYI prieskoniais „Česnakinė vištiena“, druskos ir pipirų mišiniu, aitriųjų paprikų dribsniais, apšlakstykite aliejumi ir viską išmasažuokite rankomis.
3. Suverkite vištieną ant medinių iešmelių ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
4. Į dubenėlį pilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo, balzaminio acto, įspauskite citrinos sulčių, berkite druskos ir pipirų mišinio. Viską išmaišykite. Padažu apliekite salotas.
5. Pagardinkite mėtų lapeliais ir dėkite ant salotų vištienos iešmelius.
6. Skanaukite su FAZER mėsainių bandelėmis su sezamais „Street food“ bei SKONIS IR KVAPAS putojančia arbata „Obelų slėnis“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos rūšinės arbatos, obuolių ir egzotinių vaisių skonių natos.
Gardžių atradimų.