Keksas, kurio tešlą pasiruošite per kokias dešimt minučių, o kitą darbą nuveiks orkaitė, ir namiškius, ir svečius privers nustebti. Drėgnas, lipnus, šiek tiek kalėdiškas keksas tiks įvairioms progoms. Paprastas, bet labai prabangaus skonio.
Aguoniniam keksui pagaminti reikia:
200 g sviesto
1 stiklinės cukraus
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 stiklinių miltų
100 g aguonų
3 didelių valytų kriaušių
1⁄2 indelio kondensuoto pieno
1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite ir sumalkite.
2. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
3. Kriaušes supjaustykite kubeliais ir kartu su aguonomis įmaišykite į masę.
4. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite masę ir dėkite kepti į 175 °C orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.
5. Iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apipilkite kondensuotu pienu. Palikite, kad pienas įsigertų ir keksas atvėstų.
Gardžių atradimų.