Alfas atskleidė, kaip pasigaminti super košę ne tik pusryčiams, ir vos dviejų ingredientų pagalba ją paversti aromatinga sriuba, kuria galėsite mėgautis ne tik vėsiais vakarais.
Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia
Super košei su grybais pagaminti reikia:
100 g mėgstamų grybų:
AUGA grybų „Shiitake“
AUGA grybų „Eringi“
AUGA ekologiškų rudųjų pievagrybių
AUGA ekologiškų baltųjų pievagrybių
2–3 česnako skiltelių
100 g virtų grikių
1 saujos svogūnų laiškų
1 kuokštelio petražolių
2 AUGA rudų kiaušinių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
3 riekelių DOBILO ekologiško sūrio (be laktozės)
50 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
1 šaukšto sojų padažo
Mėgstamų žolelių (papuošti)
1. AUGA grybus supjaustykite tokiais gabalėliais, kokius norite matyti košėje.
2. Česnaką smulkiai supjaustykite, petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite.
3. Į šaltą keptuvę su aliejumi įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų ir druskos.
4. Į keptuvę suberkite grybus, apkepkite didelėje kaitroje. Berkite druskos, pipirų, dėkite sviestą. Suberkite grikius ir kelias minutes apkepkite. Sudėkite svogūnų laiškus, gabalėliais pjaustytą DOBILO sūrį, česnaką, petražoles ir viską išmaišykite. Pilkite sojų padažo ir dėkite kiaušinį, viską išmaišykite.
5. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
Aromatingai azijietiškai sriubai su grikiais pagaminti reikia:
500 ml daržovių ar mėsos sultinio
Mėgstamų žolelių (papuošti)
TOSTE sumuštinių duonos „Ruginė“ (patiekti)
(Super košės su grybais)
1. Į lėkštę dėkite grikių košę su grybais, keptą kiaušinį, pilkite sojų padažo ir sultinį.
2. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis ir patiekite su TOSTE sumuštinių duona „Ruginė“.
Patiekalai patiekti iittala induose.
Skanaus!