Saulėtas ir gaivus desertas, kurį paruošite ne tik greitai ir paprastai, bet galėsite kaskart
išbandyti vis naują skonį.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 2.5 val.
Abrikosų tartaletei su plikytu kremu pagaminti reikia:
1 pakelio GAIDELIS sausainių su vanile „7 grūdai“
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2 šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės
4 kiaušinių trynių
3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
200 g ŽEMAITIJOS grietinėlės
120 g ŽEMAITIJOS A2 pieno
1 šaukštelio vanilės esencijos
1 šaukšto romo
6–7 abrikosų
1 šaukštelio citrinų želė
1 stiklinės šilto vandens
1. GAIDELIS sausainius su vanile „7 grūdai“ sudėkite į ZYLE rankinio smulkintuvo
indą ir susmulkinkite.
2. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ištirpinkite.
3. Tirpintą sviestą sumaišykite su maltais sausainiais ir šaukšteliu tarkuotos apelsino
žievelės.
4. Kiaušinių trynius sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais ir kukurūzų
krakmolu. Išplakite iki vientisos, blizgios masės.
5. ŽEMAITIJOS grietinėlę ir A2 pieną sumaišykite su vanilės esencija ir užvirinkite.
Sudėkite likusią apelsino žievelę.
6. Pieno ir grietinėlės mišiniu užplikykite kiaušinių masę, išmaišykite.
7. Gautą masę perpilkite į prikaistuvį arba ZYLE keptuvę ir maišydami ant nedidelės
kaitros kaitinkite apie 10 min., kol masė pradės tirštėt. Supilkite romą.
8. Į neprikepančią skardą suberkite sausainių masę ir suformuokite pagrindą.
9. Supilkite kiaušinių kremą.
10. Sudėliokite skiltelėmis pjaustytus abrikosus.
11. Citrinų želė sumaišykite su šiltu vandeniu ir gauta glazūra aptepkite abrikosus.
12. Pyragą atvėsinkite šaldytuve apie 1–2 val.
Skanaus.