Kai visos dovanos išdovanotos, svajonės išpildytos, kuo dar galima nustebinti save ir tuos, kuriuos ketinate aplankyti švenčių proga? Tokiu atveju geriausia dovana – valgoma dovana. Neįpareigojanti, kukli, bet tuo pat metu prabangi ir lepinanti skoniu bei jūsų dėmesiu.
Valgomi kamuoliukai – abrikosiniai saldainiai šokolade – ir labai gardūs, ir su paslaptimi, ir gražiai atrodo.
Greitai ir lengvai pagaminami iš ingredientų, kuriuos tikrai visi turime savo virtuvės spintelėse.
Be to, šių saldainių dirbtuvės gali būti dar viena graži proga visai šeimai susitikti prie vieno stalo ir sukurti šį tą skanaus ir gero.
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
7 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Abrikosiniam saldainiams pagaminti reikia:
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
85 g PERGALĖ juodojo šokolado
2 šaukštų sutirštinto pieno
150 g migdolų
80 g GAIDELIS pusrytainių su kokosu ir šokoladu „7 grūdai“
3 saujų džiovintų abrikosų
3 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo
½ citrinos žievelės
2 šaukštų kakavos
2–3 šaukštų DANSUKKER miltelinio cukraus
1. Į prikaistuvį sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, PERGALĖ juodąjį šokoladą, supilkite sutirštintą pieną. Masę ištirpinkite.
2. Labai smulkiai susmulkinkite migdolus, GAIDELIS pusrytainius su kokosu ir šokoladu „7 grūdai“, suberkite į dubenį.
3. Susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemu, įtarkuokite citrinos žievelės. Į masę įmaišykite smulkintus riešutus, sausainius ir supilkite šokoladą.
4. Rankas sudrėkinkite vandeniu ir formuokite rutuliukus. Apvoliokite kakavoje ir DANSUKKER milteliniame cukruje.
5. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.