top of page

A LA CEZARIO SALOTOS SU KEPTAIS OBUOLIAIS (Receptas)

Cezario salotų receptas – ieškomiausias receptas „ever“.

Jau tapo skania tradicija, kad kasmet Alfas pristato naują Cezario salotų interpretaciją. Šio sezono naujas ingredientas – pakeptos obuolio skiltelės. Pabandykite, kad įsitikintumėte, kaip tai skanu. 


cezario salotos_A
VMG nuotr.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Video receptą rasite Alfo Ivanausko instagrame čia


 


4 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.

 

Salotoms su keptais obuoliais pagaminti reikia:

  • 3–4 riekelių FAZER RAUGO sumuštinių duonos

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejus (kepimui)

  • 1 obuolio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • Žiupsnelio cinamono

  • ½ citrinos žievelės

  • 250 g vištienos krūtinėlės

  • Keleto šviežių rozmarinų šakelių

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • 1 didelės romaninės salotos

  • 6 SPILVA marinuotų paprikų „Lombardi“

Padažui:

  • 6 šaukštų SUSLAVIČIUS padažo „Majonezas & garstyčios“

  • 3–4 ančiuvių filė

  • 1 skiltelės česnako  

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 25 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • ½ citrinos žievelės

 

1.  FAZER RAUGO sumuštinių duoną supjaustykite 1 cm kubeliais. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje 5–7 min.

2.  Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite pusžiedžiais. Įdėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apibarstykite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, cinamonu, patarkuokite citrinos žievelės. Obuolius kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min.

3.  Vištienos krūtinėlę apkepkite keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Abi puses apibarstykite druskos ir pipirų mišiniu, šalia įdėkite šviežių rozmarinų šakelių.

4.  Smulkiai sukapokite česnaką, uždėkite ant vištienos krūtinėlės, apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi.

5.  Keptuvę su vištienos krūtinėle dėkite kepti į įkaitintą orkaitę apie 5–6 min.

6.  Paruoškite padažą: į smulkintuvą sudėkite SUSLAVIČIUS padažą „Majonezas & garstyčios“, ančiuvius, skiltelę česnako. Supilkite alyvuogių aliejų, smulkiai patarkuokite DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“, viską sutrinkite iki vientisos masės.

7.  Romaninės salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir rankomis suplėšykite į gabalėlius.

8.  Lėkštėje išdėliokite romaninės salotos lapus, sudėkite pagamintą padažą, obuolius, sumuštinių duonos skrebučius ir SPILVA marinuotas paprikas „Lombardi“.

9.  Apibarstykite stambiai tarkuotu kietuoju sūriu „Piquant“ ir ant salotų viršaus dėkite iškeptą vištienos krūtinėlę. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page