Žiedinis kopūstas, kurį dar vadiname kalafioru, yra sveikatai palanki ir kulinarijoje mėgstama daržovė: jis tinka ir vegetariniuose, ir mėsiškuose patiekaluose. Be to, kalafiorai tinka ir padažui paruošti, kuris skaniai dera su makaronais.
Padažui pagaminti reikia 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto, 4 skiltelių česnako, 30 g sviesto, 500 ml sultinio (arba vandens), 200 ml pieno, druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, sudėkite į sultinį arba vandenį ir išvirkite. Česnaką pakepinkite svieste, bet neapskrudinkite. Užvirinkite pieną. 2. Sudėkite kopūstus ir česnaką į trintuvo indą, sutrinkite iki glotnios masės pildami karštą pieną. Įberkite druskos, pipirų.
Gardžių atradimų.