top of page

3 itališki penktadienio filmai



1. „Pranzo di ferragosto“ – „Mid-August Lunch“ – „Rugpjūčio šventė“ (2008)

Režisierius: Gianni Di Gregorio

Žanras: komedija, drama

Veiksmo vieta: Roma (Italija)

Filmo trukmė: 75 min.

Siužetas: Gianni yra vidutinio mažiaus vyras, gyvenantis Romoje su savo mama. Dėl per dažnų apsilankymų vietinėje tavernoje Gianni yra įsiskolinęs ir bando sukauptas skolas grąžinti prižiūrėdamas savo pažįstamų žmonių mamas. Ilgus šių pažinčių vakarus lydi itališkas sielos maistas.

Anonsas:


2. „Bella Martha“ – „Nuostabioji Marta“ (2001)

Režisierius: Sandra Nettelbeck

Žanras: romantinė komedija

Veiksmo vieta: Hamburgas (Vokietija)

Filmo trukmė: 109 min.

Siužetas: restorano virtuvė šefei Martai Klein yra ta vieta, kurioje jai pasipriešinti negali niekas. Visas Martos gyvenimas sukasi apie maisto gaminimą ir terapiją, kurios metu moteris vis tiek nenustoja kalbėjusi apie savo darbą. Gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai savo globon šefė perima nepaklusnią mirusios sesers dukterį. Pokyčiai įvyksta ir restorane: įdarbinamas italų šefas Mario, kuriam Martos sukurtos taisyklės – nė motais.

Anonsas:


3. „Slow Food Story“ – „Lėto maisto istorija“ (2013)

Režisierius: Stefano Sardo

Žanras: dokumentinis

Veiksmo vieta: Italija, Airija

Filmo trukmė: 74 min.

Siužetas: 1986 m. Carlo Petrini Italijoje įkūrė „ArciGola Gastronomic Association“. Po trejų metų Paryžiuje jis inicijavo visame pasaulyje atgarsio sulaukusį „Slow Food“ judėjimą. Taip Carlo tapo idėjos, kad apie maistą gali būti galvojama kitaip, ambasadoriumi. Dabar „Slow Food“ – tai revoliucija, apėmusi daugiau nei 150 šalių.

Anonsas:


Naujausi įrašai

bottom of page