2 puikūs būdai, kaip pietums paruošti cukiniją
- 2020-04-18
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-09-07
Puiki, bet dar ne visų atrasta daržovė. Ir beveik universali, nes tinka ir troškiniams, ir salotoms, ir pyragams. Du variantai lengviems pietums.
Įdaryta cukinija su grikiais ir kukurūzais

2 didelių cukinijų
1 svogūno
200 g virtų grikių
100 g fetos
100 g HEINZ konservuotų kukurūzų
1 pomidoro
1 kiaušinio
kelių skiltelių česnako
1 šaukšto sviesto
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Pasūdytame vandenyje išvirkite grikius.
Tuo metu smulkiai supjaustykite ir keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną, pomidorą ir česnaką. Daržovėms apskrudus įmaišykite kukurūzus ir virtus grikius.
Įmaišykite trupintą fetos sūrį ir įmuškite kiaušinį.
Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Cukinijas supjaustykite bokšteliais ir išskaptuokite duobutes, bet ne per visą aukštį.
Pripildykite cukinijų bokštelius paruošto įdaro ir sudėkite į kepimo formą.
Apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Meksikietiškos įdarytos cukinijos

4 asm.
Reikia:
1 svogūno
1 skiltelės česnako
400 g maltos kiaulienos
2 šaukštų pomidorų padažo
100 g virtų bolivinių balandų
50 g marinuotų keptų paprikų
1 šaukštelio druskos
½ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
žiupsnelio malto kumino
1 žaliosios citrinos
šlakelio aštraus padažo (pvz., „tabasco“)
šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)
4 nedidelių cukinijų
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
smulkių brokolių žiedynų (papuošti)
petražolių arba kalendrų lapelių (papuošti)
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai pagels.
Tuomet sudėkite maltą mėsą, kapotą česnaką, aitriąją papriką ir sausus prieskonius.
Įberkite druskos, pipirų, supilkite pomidorų ir „tabasco“ padažus.
Įspauskite citrinos sulčių ir sudėkite smulkiai pjaustytas marinuotas paprikas.
Įmaišykite bolivines balandas, sumažinkite kaitrą ir patroškinkite apie 15 min.
Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite ir pripildykite paruoštu įdaru.
Apibarstykite sūriu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol apskrus.
Smulkius brokolių žiedynus pavirkite verdančiame vandenyje 1 min., tuomet nusausinkite ir išdėliokite ant keptų cukinijų. Apibarstykite keliais kalendrų arba petražolių lapeliais.
Skanaus!
Receptai iš knygos GAL PAVALGOM?