4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
400 g baltos žuvies filė be odos
3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
druskos
1 šaukštelio trinto imbierų šakniastiebio
2 skiltelių česnakų
2 nedidelių svogūnų
1 citrinžolės
2 šaukštų TERRA CRETA aliejaus
aitriųjų paprikų pagal skonį
1 šaukšto žaliosios kario pastos
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus žiupsnelio
tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
200 ml daržovių sultinio
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 mango
200 ml kokosų pieno
Kalendrų lapelių pabarstyti
1. Filė supjaustykite stambiais kubeliais, pašlakstykite citrinų sultimis (1 šaukštas), pasūdykite ir įdėkite į šaldytuvą.
2. Svogūnus smulkiai supjaustykite, taip pat susmulkinkite česnakus ir sumaigykite mėsos muštuku citrinžolę.
3. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, česnakus ir citrinžolę kelias minutes. Įmaišykite kario pastą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, įberkite aitriųjų paprikų, supilkite likusias citrinų sultis. Įdėkite žuvies gabaliukus ir trumpai apkepkite. Suberkite žirnelius ir mango gabaliukus.
4. Supilkite sultinį, kokosų pieną, įberkite žaliųjų citrinų žievelių, jei reikia druskos ir troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Labai smarkiai nemaišykite, kad nesutrinti žuvies.
5. Pabarstykite kalendrų lapeliais.