Reikia:
50 g kitos rūšies salotų lapų
50 g gražgarsčių
1 raudonojo svogūno
50 g sėklų mišinio
SANTA MARIA akmens druskos
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Aviečių acto
1. Sudėkite salotų lapus į patiekimo indą.
2. Plonai supjaustykite svogūną.
3. Ant salotų užberkite sėklų mišinio ir supjaustytą svogūną.
4. Pabarstykite SANTA MARIA akmens druska, užpilkite aliejaus ir pagardinkite aviečių actu. Patiekite išsyk.
ALFO PATARIMAI:
· Salotų lapus prieš naudodami užmerkite lediniame vandenyje, bet ilgai nelaikykite – iki valandos.
· Šios salotos tinka prie visko.
· Jeigu norėtųsi dar daugiau gaivos salotose, galite pridėti plonai pjaustyto KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko. Tokios salotos ypač tiks prie kepsnių.
· Šias salotas gaminkite prieš pat patiekdami.
· Aviečių actą galite pasigaminti patys: avietes užpilkite baltojo vyno actu, uždarykite ir palaikykite ne trumpiau nei 2–3 savaites tamsioje vietoje. Nukoškite ir galite naudoti.
Skanaus!