Pabodo valgyti nuobodžiai? Žaiskite! Žaismingo patiekalo lengvas receptas, kurį įvertins ir vaikai, ir suaugusieji, ir vegetarai, ir visavalgiai. Burokėlių pica su kriaušėmis, ožkų sūriu ir graikiniais riešutais.
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 230 °C
Zzz 30 min.
Burokėlių picai iškepti reikia:
100 g nuspaustų tarkuotų šviežių AUGA burokėlių
500 g miltų
250 ml šviežiai spaustų AUGA burokėlių sulčių
1 pakelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
50 g majonezo
100 g ožkų sūrio
2 kriaušių
Saujos skrudintų graikinių riešutų
1 skiltelės česnako
Saujos gražgarsčių
1. Mieles sumaišykite su miltais, burokėlių sultimis, tarkuotais burokėliais, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.
3. Suformuokite picų papločius. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.
4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.
5. Išimkite iškepusius papločius.
6. Ožkų sūrį sumaišykite su smulkinta česnako skiltele ir majonezu. Šiuo padažu patepkite dar šiltą picos pagrindą. Ant viršaus sudėliokite kriaušių riekeles, smulkintus skrudintus riešutus ir gausiai užberkite gražgarsčių.
Skanaus!