Skalsi, sunki ir labai madinga šiaurinė sėklų ir riešutų duona (Receptas)
- 2021-05-04
- 1 min. skaitymo
Skalsi, sunki ir vis dar be galo madinga duona, o jos receptas toks lengvas, kad išsikepti ir įsimylėti nuo pat pirmo kepimo tikrai verta. Tiesa, ši duona kitaip dar vadinama Nordic paleo bread. Skanaus!

1 vnt.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val.
Sėklų ir riešutų duonai iškepti reikia:
100 g migdolų
100 g moliūgų sėklų
100 g juodųjų sezamų
100 g saulėgrąžų
100 g linų sėmenų
100 g paprastųjų sezamų
5 kiaušinių
100 ml aliejaus
1 šaukšto druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite stačiakampę formą (11 x 25 cm).
Visus duonos ingredientus sumaišykite kartu, sudėkite į formą ir šaukite į orkaitę.
Kepkite valandą, kol kepalas sutvirtės.
Aušinkite formoje 10–15 min., o po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.
Skanaus!