Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA
Reikia:
Grybų įdarui:
Sviesto (kepti)
2 didelių saujų mėgstamų grybų (voveraičių, baravykų, rudmėsių, pievagrybių)
40 g svogūnų laiškų
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
50 g smulkintos mocarelos
Kelių šaukštų smulkintų petražolių
Lašišos įdarui:
200 g sūdytos lašišos (galima naudoti ir parūkytą)
Kelių šaukštų tepamo „Philadelphia“ sūrio
30 g smulkinto laiškinio česnako
Tešlai:
2 stiklinių miltų + kočioti
4 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
1 stiklinės verdančio vandens
Aliejaus (čeburekams kepti)
1. Sviestą išlydykite keptuvėje ir sudėkite pasmulkintus grybus. Suberkite svogūnų laiškus ir pabarstykite pipirais. Kai apkeps, pasūdykite. Į dar karštus grybus sudėkite petražoles ir išmaišykite – taip iš žolelių išsiskirs eteriniai aliejai.
2. Tešlai miltus suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir įberkite druskos. Miltus pamažu užpilkite vandeniu – turi išeiti vientisa masė. Tuomet tešlą išminkykite rankomis.
3. Po truputį imkite kaitinti keptuvę su aliejumi.
4. Tešlą iškočiokite į didesnį ploną apskritimą.
5. Iš vienos pusės dėkite sūrio, lašišos ir laiškinio česnako, iš kitos – mocarelos, petražolių ir grybų mišinio.
6. Tepdami pirštu su vandeniu atskirkite įdarus ir užlenkite, sulipdykite kraštus taip, kaip įprasta čeburekams (kad būtų lengviau, panaudokite šakutę).
7. Dėkite kepti, bet nevartykite. Kai iškeps, dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
ALFO PATARIMAI:
· Jei mėgstate česnaką, naudokite įdarui ir jį.
· Įdarui galite naudoti ne tik svogūnų laiškus, bet ir svogūną.
· Grybų nepervirkite ir neperkepkite – jų nereikia ilgai termiškai apdoroti, nes taip bus išsaugota daugiau skonio.
Skanaus!