Šaldyto skanėsto receptas, kurį pagaminsite neįtikėtinai lengvai. Ir kartosite!
10–12 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 6 val.
Tinginiui su zefyrais reikia:
200 g vanilinių zefyrų
500 ml plakamosios grietinėlės
50 ml šviesiojo sirupo
1 šaukštelio žaliosios citrinos žievelės
½ žaliosios citrinos sulčių
200 g šilauogių
Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą arba kitokią 1 l talpos.
Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus. Dalį jų paskleiskite formoje.
Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite šviesųjį sirupą, o pabaigoje suberkite žaliosios citrinos žievelę ir supilkite sultis. Išmaišykite ir padalinkite masę pusiau. Dalį šilauogių sutrinkite ir supilkite į vieną dalį masės.
Pramaišiui pilkite ledų mases į formą, dėkite zefyrus ir likusias uogas. Viską supylę, išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.
Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val.
Puoškite uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!