Šaltibarščiai žiemą? Kodėl gi ne, ypač, jeigu šalia garuoja karštutėlės bulvės. Labai skanių šaltibarščių su ožkos sūriu ir šaldytomis vyšniomis receptas nustebins net visokiausių šaltibarščių variantų ragavusiuosius.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
120 g šviežio ožkų pieno sūrio su pelenais
1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko
1–2 šaukštelių baltojo vyno acto
1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Ryšelio krapų
Ryšelio svogūnų laiškų
2 vid. dydžio virtų burokėlių
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
200 g šaldytų vyšnių
1 l kefyro
Baziliko lapelių (patiekti)
1. Iš šviežio ožkų pieno sūrio padarykite rutuliukus.
2. KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką supjaustykite kubeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, įberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir palikite 5–7 min.
3. Supjaustykite krapus, pabarstykite juos druska, supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su agurkais.
4. Plonai supjaustykite burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius, sudėkite šaldytas vyšnias, viską išmaišykite su agurkais. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Jei reikia, paskaninkite druska ir pipirais.
5. Sriubą patiekite su sūrio rutuliukais ir baziliko lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Tam, kad šaltibarščiai būtų kvapnesni, sutrinkite krapus su druska ir dėkite juos į šaltibarščius pradžioje, o ne pabaigoje.
· Ypatingo gaivumo suteiks pusvalandį šaldiklyje išbuvęs kefyras.
· Puikiai tinka su gruzdintomis „fri“ bulvytėmis arba ypatingai skaniomis virtomis bulvėmis.
· Galite naudoti ir šviežias vyšnias – išimkite kauliukus ir šiek tiek pašaldykite.
Skanaus!