Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA
Reikia:
100 g baravykų
1 skiltelės česnako
1 indelio avinžirnių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių sezamų pastos
Šlakelio citrinos sulčių
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Žiupsnelio parūkytos paprikos
Sviesto (grybams kepti)
Žiupsnelio pasmulkinto laiškinio česnako
1 pasmulkinto česnako
Kelių šviežių šilauogių
1. Baravykus supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
2. Į smulkintuvą dėkite česnaką, suberkite avinžirnius ir įpilkite šlakelį skysčio iš indelio, kad subalansuotumėte konsistenciją. Įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite sezamų pastą. Įspauskite citrinos sulčių.
3. Viską sutrinkite ir pagardinkite druska bei pipirais.
4. Grybus apkepkite svieste su česnakais, paskaninkite druska ir pipirais.
5. Humusą sudėkite į indelį, apibarstykite paprika, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite apkeptus baravykus bei šviežias perpus perpjautas šilauoges. Viską paskaninkite baravykų pudra (ją galite pasigaminti susidžiovinę baravykus ir ją sutrynę per smulkią tarką).
ALFO PATARIMAI
· Jei ypač nemėgstate česnako, prieš naudodami jį pakepinkite alyvuogių aliejuje – skonis bus ne toks intensyvus.
· Naudokite ne pernelyg stipraus skonio aliejų.
· Humuso tirštumą reguliuokite su nuo alinžirnių likusiu skysčiu.
Skanaus!