top of page

Vyšnių ir aitriųjų paprikų čatnis


čatnis, vyšnių ir paprikų čatnis, pagardas prie mėsos, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


800 g

Gaminimas 20 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 2 šalotinių svogūnų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • 200 ml balzaminio acto

  • 500 g vyšnių

  • 2 gvazdikėlių

  • 2–3 lauro lapų

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • ½ šaukštelio kardamono sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • 150 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 50 g DANSUKKER rudojo cukranendrių cukraus

1. Svogūnus, česnaką ir papriką susmulkinkite, geriausiai sutrinkite trintuvu.

2. Actą užvirinkite puode, sudėkite svogūnų ir paprikos mišinį, uogas. Viską užvirinkite kartu, uogas pamaigykite.

3. Suberkite prieskonius ir druską, pabaigoje suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams ir DANSUKKER rudąjį cukranendrių cukrų. Virkite apie 10 min., kol sutirštės.

4. Dar karštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaltoje bei tamsioje vietoje mažiausiai dvi savaites.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page