Reikia:
1 šaukštas pesto
1 apelsino sultys
300 g lašišos file
1 vid. dydžio batatas
mažas žiedinis kopūstas arba brokolis
1-2 raudonasis svogūnas
1 citrina
1 šaukštas aliejaus
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis citrinpipirių
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
natūralaus jogurto ir „OBELIŲ premium" majonezo padažo (patiekti)
saujelė kaparėlių
Sumaišykite pestą, aliejų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu patepkite lašišą.
Daržoves ir citriną supjaustykite ir sudėkite į skardą. Pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska bei citrinpipiriais. Puikiai tiks džiovintas raudonėlis, jei jo turite – būtinai pabarstykite daržoves. Sudėkite žuvį, šaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 min.
Patiekite su jogurto ir majonezo padažu, apibarstykite kaparėliais.
Skanaus.