4 asm.
Gaminimas 35 min.
Reikia:
500 g vištienos filė
100 g miltų
200 g džiūvėsėlių
3 kiaušinių
šakelės rozmarino
100 g sultenių
1 mėlynojo svogūno
100 g šilauogių
150 g konservuotų avinžirnių
100 g ožkų sūrio
30 g cukraus sirupo
70 g alyvuogių aliejaus
1 citrinos
druskos, pipirų, rūkytos paprikos
aliejaus (kepti)
1. Vištienos filė perpjaukite išilgai pusiau ir šiek tiek pamuškite buku peilio galu, pamarinuokite su rūkyta paprika, pipirais ir druska.
2. Pasiruoškite miltus, džiūvėsėlius ir plaktus kiaušinius „paniravimui“.
3. Vištieną voliokite į miltus, kiaušinius ir džiūvėsėlius. Taip padarykite su visais gabaliukais. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių su rozmarino šakele.
4. Salotoms paruoškite sultenių, supjaustykite svogūną ir sudėkite šilauoges su avinžirniais.
5. Į ožkų sūrį įtarkuokite citrinos žievelę ir išmaišykite. Kai apkeps viena karbonado pusė, ant jos užtepkite sūrio mišinio. Kai karbonadai visiškai iškeps, uždėkite juos vieną ant kito.
6. Citrininiam padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, cukraus sirupą ir citrinos sultis.
7. Salotas pagardinkite padažu ir šalia padėkite iškeptą karbonadą.
Skanaus!