top of page

Japonija namuose: vištienos ir RAMEN makaronų sriuba

Madingąją „ramen“ sriubą pasigaminti namuose tikrai įmanoma! Tik būkite atidūs įsigydami produktus, nes jų sąrašas ilgokas, nepražiopsokite ko svarbaus.


ramen makaronų sriuba, VMGonline.lt
Unsplash.com nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • 1 pakelio „Santa Maria“ RAMEN makaronų

  • 1 l vištienos sultinio (arba 2 sultinio kubelių ir 1 l vandens)

  • 4 vnt. vištienos filė (kiekvienos – po 250 g)

  • 2 skiltelių česnako

  • 4 laiškinių svogūnų

  • 4 vnt. citrinžolių

  • 1 PAK CHOI salotų galvutės

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 šaukšto „Santa Maria“ tamsaus „tamari“ sojų padažo

  • 1 šviežios raudonos aitriosios paprikos

  • 4 šakelių šviežios kalendros

  • druskos, pipirų (pagal skonį)

  1. Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų ir supjaustykite juos stambiais gabalais.

  2. Paruoškite vištienos sultinį.

  3. Vištienos filė pakepkite keptuvėje, kol įgaus gražią spalvą, ir leiskite atvėsti.

  4. Pagniaužykite citrinžoles, susmulkinkite česnaką, laiškinius svogūnus, PAK CHOI salotas bei vištienos filė ir viską kartu sudėkite į sultinį. Pavirkite ant mažos ugnies keletą minučių, išimkite citrinžoles.

  5. Sudėkite makaronus į sultinį, įspauskite žaliosios citrinos sulčių bei įpilkite tamsaus sojų padažo. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.

  6. Makaronus ir juostelėmis supjaustytą vištieną išskirstykite į keturis dubenėlius.

  7. Į kiekvieną dubenėlį įpilkite sultinio.

  8. Užbarstykite smulkintos aitriosios raudonos paprikos ir smulkintų kalendrų. Patiekite karštą!

Patarimas: nepamirškite išimti citrinžolių prieš patiekdami sriubą.

Susiję įrašai

Rodyti viską

Naujausi įrašai

bottom of page