Labai apetitiškas ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio didžioji intriga – „mušti" agurkai. Kas jie tokie?
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 2– 3 val.
Kepimas 10 min.
Vištienai su „muštais" agurkais pagaminti reikia:
„Muštiems“ agurkams:
500 g agurkų
30 ml sojų padažo
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukšto cukraus
3 šaukštų ryžių arba obuolių acto
2 šaukštų sezamų aliejaus
2 smulkintų skiltelių česnako
Vištienai:
2 skiltelių česnako
Aliejaus (kepti)
500 g vištienos filė
Žiupsnelio druskos
30 g svogūnų laiškų
100 g terijakio padažo
1 šaukšto sezamų sėklų
1. „Muštiems agurkams“ agurkus nuplaukite, nusausinkite ir muštuku pamuškite taip, kad agurkai sulūžtų. Sudėkite juos į dubenį, taip pat sudėkite visus likusius produktus. Permaišykite ir laikykite šaltoje vietoje 2–3 val.
2. Vištienai supjaustykite česnaką. Pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sužerkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite iš visų pusių. Pasūdykite.
4. Svogūnų laiškus supjaustykite stambiai ir taip pat pakepinkite kartu. Supilkite terijakio padažą ir permaišykite kaitindami.
5. Patiekite vištieną su „muštais agurkais“, pabarstę sezamų sėklomis.
Skanaus!